Zapraszamy do naszego stacjonarnego sklepu w Warszawie! Przyjdź, zobacz i kup na miejscu w pobliżu stacji metra Natolin, ul. Meander 2A. UWAGA: w okresie wakacji sklep stacjonarny w soboty jest zamknięty.
MASA CUKROWA EXTRA RENSHAW TURKUSOWA 250 GR

MASA CUKROWA EXTRA RENSHAW TURKUSOWA 250 GR

  • Producent: Renshaw
  • Ilość sztuk w opak.: 1
  • Waga: 250 gr
Cena 8,90 7,90
Wysyłka natychmiast
Ilość:

Opis

Masa cukrowa (lukier plastyczny) RENSHAW EXTRA jest niesamowicie elastyczna, dzięki czemu można ją cieniutko rozwałkować, bez ryzyka jej przerwania. Świetnie nadaje się do obkładania tortów, także kwadratowych i 3D. Dodatkowo – nie klei się do powierzchni blatu podczas wałkowania, nie trzeba jeJ podsypywać cukrem pudrem lub skrobią ziemniaczaną.
Jest idealna do pracy w upalne i wilgotne dni.

Masa sprawdza się podczas wykrawania liter lub innych dekoracji za pomocą plastikowych szablonów.

Do komfortowego powleczenia średniej wielkości tortu (okrągłego o średnicy 24-26 cm lub kwadratowego o boku 20 cm) zużyjesz ok. 500 gr masy cukrowej.

Sposób użycia:

  1. Na gładkim blacie zagnieć lukier, przez co stanie się plastyczny. Jeśli chcesz, możesz zabarwić biały lukier żelowym barwnikiem spożywczym.
  2. Posmaruj cienko tort słodkim kremem maślanym (góra i boki). Krem maślany zespala ciasto z lukrem plastycznym – przez co tort można ładnie pokroić.
  3. Lukier plastyczny rozwałkuj na grubość ok. 3 mm. Płat lukru musi być większy od średnicy i boków tortu. Ostrożnie, przy użyciu wałka, przenieś masę cukrową na tort. Aby uniknąć rozerwania lukru, możesz rozwałkować lukier na pergaminie lub papierze do pieczenia ciast i przenieść go razem z papierem na tort.
  4. Rękoma lub packą cukierniczą wygładź lukier plastyczny na torcie. Odetnij niepotrzebne skrawki lukru. Jeśli chcesz odcisnąć na lukrze wzory, zrób to teraz – masa obsycha w ciągu 2-3 godzin.
  5. Z pozostałej części lukru, przy użyciu foremek, wytnij dekoracje lub stwórz figurki ludzików, zwierzątek. W przypadku małych gości, warto przygotować odpowiednią ilość podobnych ozdób, aby uniknąć nieporozumień przy stole. Umocuj je na torcie za pomocą odrobiny wody, rozpuszczonego miodu lub kleju jadalnego.
  6. Niewykorzystany lukier przechowuj w szczelnie zamkniętym woreczku foliowym, w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu.

Więcej informacji o masie cukrowej RENSHAW EXTRA znajdziesz tutaj.

Skład:
Cukier, syrop glukozowy, olej palmowy, substancja utrzymująca wilgotność: E422, emulgator: E471, stabilizatory: E413, E466, substancja konserwująca: E202, Kolory: E122, aromaty.

Termin do spożycia: 12.2017.
Opakowanie: 250 gr.


Jeśli informacje nie są wystarczające zadaj pytanie

Numer katalogowy produktu:

Opinie

Dodaj swoją opinię

  • Ocena

Newsletter

Jako pierwszy otrzymuj informacje

Copyright © TortyTorty.pl 2012 - 2016. Wszelkie prawa zastrzeżone

Oprogramowanie e-commerce i-systems.pl